Nele Berghman
Bachelor in de podologie

Veldstraat 3
8880 Ledegem (Beitem)
0494 92 56 87
berghman.nele@gmail.com
 
       
       

 

BEHANDELINGEN - Ontlasting en correctie therapie

Home

Contact

Ligging

Links

- VOORLOPIGE VILTTHERAPIE

Vilttherapie wordt gebruikt om op korte termijn eelt, likdoorns, wonden en blaren te ontlasten. De vilt voorkomt druk en wrijving op die plaatsen waardoor deze gemakkelijker kunnen genezen.

  - SILICONETHERAPIE

Een silicone-orthese is een zacht hulpstukje die op de voet wordt gemaakt, en die ervoor zorgt dat eelt, likdoorns, wonden, blaren, … niet kunnen terugkeren.

 
 

- FUNCTIONELE ZOOLTHERAPIE

Aan de hand van het podologisch onderzoek evalueert de podoloog de functie van de onderste ledematen, de romp en de voet in het bijzonder.
Uiteindelijk wordt, indien nodig, een correctie of ontlasting gegeven met behulp van op maat gemaakte functionele zolen.

Wanneer beslist wordt om zolen te laten maken, wordt een gipsafdruk (1) genomen van beide voeten.

(1)  (2)   (3)          

Hierna wordt andere gips in de afdruk gegoten (blauwe gips) waardoor we de oorspronkelijke afdruk van de voeten hebben (2). Afhankelijk van het onderzoek en dus het soort zool die gemaakt moet worden, wordt witte gips aangebouwd op de blauwe afdruk (3). Dit bepaalt de vorm van de zool. Het materiaal waaruit de gips bestaat wordt gekozen en opgewarmd tot deze flexibel is. Daarna kan het materiaal geperst worden op onze afgewerkte gips (4).

(4) (5)  (6) 

Afhankelijk van de functie van de zool moeten verschillende soorten materialen (vnl. naar hardheid toe) geperst worden (5). Daarna wordt de zool bijgeslepen tot deze de juiste vorm heeft (6). Als laatste wordt de zool gecovered, zodat deze mooi afgewerkt is (7).

(7)