Behandelingen

Hieronder een overzicht van de behandelingen:

Podologisch onderzoek

Aan de hand van een uitgebreid podologisch onderzoek evalueert de podoloog de functie van de romp, de onderste ledematen, en de voet in het bijzonder. Dit is voor iedereen die denkt dat zijn problemen mogelijks worden veroorzaakt door een verkeerde voetfunctie of voetstand, of voor wie preventief een onderzoek wil doen ter controle.

Podologische zolen

Podologische zolen worden gemaakt aan de hand van een 3D voetscan. De zolen worden digitaal ingetekend met correcties en geven ondersteuning waar nodig is. Podologische zolen worden dus volledig op maat gemaakt.

Siliconetherapie

Een silicone-orthese is een zacht hulpstukje die op de voet wordt gemaakt, en die ervoor zorgt dat eelt, likdoorns, wonden, blaren, … niet kunnen terugkeren. Met behulp van een silicone-orthese wordt de teen in een bepaalde houding gehouden zodat pijnlijke plekken ontlast kunnen worden.

Nagelbeugel

Wanneer een nagel te sterk gekromd is kan die gaan ingroeien in de huid. In bepaalde gevallen gaan we dit behandelen met een nagelbeugel. Een nagelbeugel bestaat uit een titaniumdraadje die van de ene kant van de nagel naar de andere kant van de nagel wordt geplaatst (via fotopolymerisatietechniek).

Voetverzorging

Een voetverzorging bestaat uit het verzorgen van de nagels en het verzorgen van huidafwijkingen.

Diabetes voetscreening

De behandeling van de podoloog bij mensen met diabetes heeft als doel de pijn te verminderen en wonden te voorkomen.